Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A katonai csapatok sikeresen teljesítették a harmadik napot

Szöveg: Demeter Ferenc |  2009. október 21. 22:07

A szupermaraton a Győr-Tata útvonalon folytatódott, ami a versenyzőknek 63,4 kilométer megtételét jelentette. Ennek a szakasznak a jellegzetessége a nagy szintkülönbség, ami nagy fizikai megterhelést kíván. A katonai csapatok továbbra is jól szerepeltek, mind a profik, mind az amatőrök mezőnyében.

Az időjárás ezen a napon kegyeibe fogadta a versenyzőket, mert bizony volt már olyan év, amikor végig esős, szeles időben futották végig a versenyzők a Bécs–Budapest távot. A résztvevők ezt úgy értékelték, hogy a természettől ez a különös kegy  a jubileumi rendezvénynek szólt.

Ezen a napon Győrben tíz órakor vágtak neki a versenyzők, a több mint 60 kilométeres távnak. Az első tíz kilométeren együtt volt a mezőny. Amelyik településen áthaladt a szupermaraton, az ott élők különféle dolgokkal kedveskedtek a résztvevőknek. Volt, hogy a település táblájáig kísérték a mezőnyt, futva, görkorcsolyával, vagy éppen kerékpárral. Volt olyan település, ahol édességeket kínáltak a versenyzőknek, de azt is megtették, hogy a település főterén a hagyományőrzők kulturális műsort adtak a vendégeknek.

A verseny másik érdekessége, hogy elindult hat gyengén látó, tandem kerékpárokkal, a Láss Egyesület támogatásával. Az első ülésen jól látó versenyző ült és diktálta az iramot. A gyengén látók már hónapokkal előtte készültek erre a megmérettetésre és naponta edzettek a vezetőikkel. És volt egy olyan gyengén látó is, aki futva tette meg a távot, egy kísérő segítségével, végig fogva a vezető kezét.

1595892647
 

Az első befutó váltó a várakozásnak megfelelően nagy időt futott és a Dover-TFSE csapata 3 óra 36 perc és 29 másodperc alatt ért be a tatai Olimpiai Edzőtáborban lévő célba. Õket követte egy szlovák csapat Besztercebányáról és harmadikként futottak be a Honvéd Legények. Ezt a teljesítményt csak fényezte az, hogy a Honvéd Suhancok bejöttek a hatodik, a TT 25. Klapka SE a tizedik, a MATASZ csapata tizenegyedik helyen, akik csupán egy perccel csúsztak ki a négy órán belüli időből. A többi katonacsapat is vitézül állt helyt. Külön említést érdemelnek a Bakancsosok, akik ebben a sportban egy kicsit szokatlan „szerelésben" 5 óra 15 perc alatt teljesítették a napi adagot. A verseny közepén futott be sok-sok iskolás fiatal, akik Tatán csatlakoztak a versenyzőkhöz, mint a „napváltók".

Még véget sem ért a verseny máris elkezdődött a nagy számolás és az esélylatolgatás. Bizonyosnak látszik, hogy a Dover-TFSE csapata megszerzi az első helyet, mert három nap után 25 perc előnyük van a második helyezettel szemben. Nagy csata várható azonban a második helyért, mert a szlovákok és a Honvéd Legények között csupán öt perc a különbség. Az utolsó két szakasz már rövidebb, ezért a gyorsaság fog dönteni a két csapat között.

A versenyzőket a nap hátralévő részében egy alapos gyúrás és egy nyugodt éjszakai pihenés várta és jöhet a következő két szakasz, a hajrával és végül a befutás Budapestre.

1595892648
1595892648
1595892648
1595892648