Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A haderőtervezőkhöz látogattak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói

Szöveg: MHP Haderőtervezési Csoportfőnökség | Fotó: a csoportfőnökség felvételei |  2022. május 2. 18:47

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (NKE HHK) Nemzetközi és Védelempolitikai Szak alapképzésen részvevő hallgatók tettek látogatást a Honvédelmi Minisztérium Lehel utcai objektumában a Magyar Honvédség Parancsnoksága (MHP) Haderőtervezési Csoportfőnökségnél április 29-én.

MHP Haderőtervezési Csoportfőnökség (2)

A hallgatókat köszöntve dr. Sticz László vezérőrnagy, az MHP Haderőtervezési Csoportfőnökség csoportfőnöke tájékoztatást adott a Magyar Honvédség és az MHP felépítéséről, feladatrendszeréről, illetve szárazföldi és légierő hadfelszerelési rendszereinek fejlesztési irányairól, légvédelmi rakéta képességfejlesztéséről, beszerzésekről, eredményekről és kihívásokról. Az előadások végén lehetőség nyílt a felmerült kérdések megválaszolására.

MHP Haderőtervezési Csoportfőnökség (3)

A program zárásaként Siposs Ernő Péter dandártábornok, a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság (HQ MND-C) parancsnokhelyettese előadásában tájékoztatást adott a szervezet NATO Haderőstruktúrában betöltött fontos szerepéről, felépítéséről, feladatrendszeréről.

MHP Haderőtervezési Csoportfőnökség (1)
Kapcsolódó cikkek