Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

haderőtervezés

2022.12.28 szalay

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: 2023-ban is folytatjuk a haderőreformot

2022. december 28. 14:56

A jövő évi költségvetés biztosítja a forrásokat a Magyar Honvédség modernizációjának folytatásához és Magyarország katonai kiadásai a vállaltnál egy évvel korábban elérik a GDP két százalékát – mondta el a honvédelmi miniszter december 28-án, szerdán.

HTCSF izrael 09

Vezérkari szintű innovációs konferenciát rendeztek Izraelben

2022. szeptember 19. 20:30

Dr. Sticz László vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága Haderőtervezési Csoportfőnökség (MHP HTCSF) csoportfőnöke képviselte a Magyar Honvédség parancsnokát a Tel-Avivban, szeptember 13-15. között megrendezett első Nemzetközi Katonai Innovációs Konferencián.

Sticz_USA (nyitó)

Transzformációs egyeztetések az Amerikai Egyesült Államokban

2022. szeptember 16. 12:11

Dr. Sticz László vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága Haderőtervezési Csoportfőnökség csoportfőnöke szeptember 7-9. között, az Amerikai Egyesült Államokban tett szakmai útja során több olyan szervezetet látogatott meg, amelyek potenciális együttműködő partnerei lehetnek az újonnan létrehozásra kerülő Haderőmodernizációs és Transzformációs Parancsnokságnak, de sok hasznos információra tett szert a haderőtervezés terén is.

EE1A9138

A hadtörténelem és a jelenkor találkozása a haderőtervezők napján

2022. szeptember 3. 12:17

„Hagyományőrzés, hősök tisztelete és kegyeletnyilvánítás” - ezekkel a szavakkal lehetne összefoglalni a haderőtervezők napja második részében – az állomány és meghívott vendégek részére – a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhelyen megtartott hadtörténelmi programot.

Pákozd (4)

Nőni fog a harcoló katonák aránya

2022. szeptember 1. 21:20

„A Magyar Honvédség küszöbön álló átalakításának célja, hogy a haderő megfeleljen a legújabb kor kihívásainak és arányaiban növeljük a sereg alaprendeltetéséből adódó feladatai ellátásához bevethető katonák létszámát” – mondta dr. Sticz László vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága Haderőtervezési Csoportfőnökség csoportfőnöke Pákozdon, szeptember 1-jén, csütörtökön.

LALA3464

V4 képességigazgatói találkozó a haderőtervezésen

2022. május 25. 18:57

A Magyar Honvédség Parancsnoksága Haderőtervezési Csoportfőnökség szervezésében, dr. Sticz László vezérőrnagy, csoportfőnök vezetésével, a visegrádi kezdeményezés magyar elnökségének keretében tartották második ülésüket a tagországok képességigazgatói május 25-én, szerdán, a Honvédelmi Minisztérium Lehel utcai objektumában. Az eredetileg hagyományteremtő céllal indított formátum keretében a képességigazgatók megvitatták az elmúlt időszak eredményeit, valamint az aktuális kérdéseket.

MHP Haderőtervezési Csoportfőnökség (2)

A haderőtervezőkhöz látogattak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói

2022. május 2. 18:47

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (NKE HHK) Nemzetközi és Védelempolitikai Szak alapképzésen részvevő hallgatók tettek látogatást a Honvédelmi Minisztérium Lehel utcai objektumában a Magyar Honvédség Parancsnoksága (MHP) Haderőtervezési Csoportfőnökségnél április 29-én.