Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A hadtörténeti múzeumba látogattak a katonai attasék

Szöveg: Balatoni Kitti | Fotó: Kertész László |  2022. február 15. 16:10

A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban (HM HIM) tett látogatást a Budapesti Katonai Attasétestület (BMAC) tizenhat tagja február 15-én, kedden. Az esemény célja az volt, hogy a delegáció tagjai mélyebb betekintést nyerjenek az intézmény működésébe és feladataiba.

Attasé program a HIM ben KLAC5742

A HM Nemzetközi Együttműködési Főosztály által összeállított foglalkoztatási terv keretében a Magyarországra akkreditált véderő-, katonai- és légügyi attasék különböző intézményekhez, illetve alakulatokhoz látogatnak el, hogy jobban megismerjék a Magyar Honvédség munkáját.

Februárban a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban nyertek betekintést az intézet működésébe és feladataiba, melyről dr. Kovács Vilmos ezredes, a HM HIM parancsnoka tartott előadást. Az ezredes kiemelte: az intézmény széleskörű tevékenységi kört lát el, valamint kiterjedt kapcsolatrendszerrel bír.

Attasé program a HIM ben KLAC5746

Ezt követően a résztvevők a magyar hadisírgondozást bemutató filmet tekintették meg, majd a „Magyarország a Nagy Háborúban, 1914–1918” elnevezésű kiállításon, tárlatvezetés keretében szereztek bővebb ismereteket a háború történetéről.

Az eseményen – mások mellett – Gróf Albert ezredes, a HM Nemzetközi Együttműködési Főosztály osztályvezetője és főosztályvezető-helyettese, valamint David Wiseman ezredes, a Budapesti Katonai Attasé Testület doyenje is részt vett.

Kapcsolódó cikkek