Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A HHK-ra látogatott a USAREUR-AF parancsnoka

Szöveg: Fülöp Dóra | Fotó: Szilágyi Dénes |  2021. november 7. 17:05

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon (NKE HHK) tartott előadást Christopher G. Cavoli vezérezredes, az USA Európai és Afrikai Hadszíntéri Parancsnokságának (United States Army Europe and Africa Command) parancsnoka, akit fogadása után Pohl Árpád dandártábornok, az NKE HHK dékánja tájékoztatott az egyetemen folyó képzésekről.

Christopher G. Cavoli tábornok előadás 5

Cavoli vezérezredes előadásában röviden bemutatta a 2020-ban, az európai és afrikai parancsnokságok összevonásával alakult USA Európai és Afrikai Hadszíntéri Parancsnokság létrehozásának okait, működésének jelentőségét, valamint tájékoztatást adott a parancsnokság jelenlegi feladatairól.

Hangsúlyozta, hogy az európai és az afrikai színterek mára elválaszthatatlanul összefüggenek, a közeli földrajzi adottságok és a gazdasági kapcsolatok miatt a regionális biztonsági kérdések mindkét kontinensre kiterjednek. A mai modern biztonsági környezetben a problémák lokális megoldása helyett globális megoldásokban kell gondolkodni, ezért az Amerikai Egyesült Államok továbbra is elkötelezett a szövetségesekkel történő biztonsági együttműködésben.

Kapcsolódó cikkek