Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A hőség napjaiban is vérüket adják a honvédek

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár |  2024. augusztus 15. 16:30

Két napon át, 164 katona és honvédelmi alkalmazott ,,nyújtotta karját” a székesfehérvári MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár által szervezett augusztusi véradáson. A mintegy 74 liter levett vér akár 492 emberen segíthet, hiszen egyetlen donor máris három ember életét mentheti meg, ezért különös fontossággal bírnak ezek az események a honvédségben.

202408_véradás_Székesfehérvár_MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár (3)

Székesfehérvár Helyőrségben rendszerint kimagasló számban regisztrál önkéntes véradókat az alakulat, amelynek szolgálatát 2023 novemberében Véradóbarát Munkahely kitüntető címmel is elismerte a Magyar Vöröskereszt.

Ahogy több alkalommal, az Országos Vérellátó Szolgálat helyi kirendeltségével együttműködve most is szerveztek irányított véradást. Ezúttal motoros balesethez és vérátömlesztéshez kérték ezt a szolgáltatást – emelte ki Grell Norbert főtörzsőrmester, véradásszervező. A vért ugyanakkor gyakran leukémiás betegekhez és műtétekre váró páciensekhez továbbítják.

202408_véradás_Székesfehérvár_MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár (1)

Az alakulat a véradások zökkenőmentes lebonyolításában évek óta sikeresen működik együtt Molnár Dorottyával, a Magyar Vöröskereszt Fejér vármegyei szervezetének koordinátorával.

Az egészségügyi esemény sikeres lebonyolításához a dandár állományán túl a Honvéd Vezérkar, a Magyar Honvédség Szárazföldi Parancsnokság és az MH Logisztikai Támogató Parancsnokság, a Székesfehérváron Települt NATO Erőket Integráló Elem (NFIU), a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság (HQ MND-C), valamint az MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár, az MH Sodró László 102. Vegyiharc Ezred, az MH Sipos Gyula 6. Területvédelmi Ezred és az MH Nemzeti Telepíthető Híradó és Informatikai Század (DCM-E) állománya is hozzájárult.

A véradó nap szervezői gőzerővel készülnek az október 23. alkalmával rendezendő ,,Lengyel-magyar egy vér” közös programra, emléket állítva az ’56-os forradalomban nyújtott lengyel segítségnek.

202408_véradás_Székesfehérvár_MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár (2)
Címkékvéradás
Kapcsolódó cikkek
veradasindex

Történelmi véradás

2023. október 25. 20:15

DRP_1573 másolat

Sikeres véradás

2023. november 13. 11:57