Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egyre több fiatal jelentkezik honvédelmi táborokba

Szöveg: honvedelem.hu/MTI | Fotó: MTI/Vajda János |  2024. augusztus 15. 17:00

Évről évre egyre több fiatal jelentkezik a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Sportszövetség által szervezett honvédelmi táborokba – közölte Simicskó István, a sportszövetség elnöke augusztus15-én Újfehértón.

2024.08.15_Újfehértó_Honvédelmi sporttábor_MTI_Vajda_János

A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei kisváros honvédelmi sportközpontjában tett látogatás alkalmával beszámolt arról, hogy idén nyáron a Magyar Honvédséggel közösen 125 tábort bonyolítanak le, míg a sportszövetség tagszervezetei 84 nyári tábort tartanak a fiatalok számára.

„Óriási tehát a választék, a cél az, hogy a magyar fiatalok a honvédelmi táborokban olyan képességeket és kompetenciákat sajátítsanak el, amelyekkel sikeresen fel tudnak készülni életük nagy küzdelmeire” – fogalmazott az elnök.

2024.08.15_Újfehértó_Honvédelmi sporttábor_MTI_Vajda_János_4

Simicskó István megjegyezte, az ország öt honvédségi sportközpontjában lebonyolított táborokban játékos formában ismerkednek meg a gyerekek a honvédelemmel, kipróbálhatják például a lézeres és airsoftlövészetet, a különböző technikai sportokat, önvédelmi fogásokat tanulhatnak, a megszerzett képességekkel pedig később más, ilyen jellegű képzéseken fejleszthetik tovább magukat.

Kiemelte, a fiatalok a táborokban a kadétokkal is találkozhatnak, az ő képzésük 2017-ben indult el, mára pedig csaknem tízezren vannak, képzésükre a Magyar Honvédségnek 150 iskolával van szerződése.

2024.08.15_Újfehértó_Honvédelmi sporttábor_MTI_Vajda_János_2

Simicskó István a tájékoztatón sikeresnek nevezte a honvédelmi sportközpontok működését. Mint mondta, ezek segítségével a honvédelmi ismeretek átadására vonatkozó elképzelések és a nevelési célok évenként egyre erősebben tudnak megjelenni.

Elsőként az újfehértói honvédelmi sportközpontot adták át. Itt idén nyáron három tábort rendeztek, a jelenleg zajló harmadik turnusban harmincegy, 8-13 év közötti diák vesz részt. A fiatalok a napközi jellegű táborokban élményközpontú oktatásban vesznek részt, megismerik a lövészet, az íjászat és a küzdősportok alapjait.

Kapcsolódó cikkek