Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„A katonák őrzik és védik a magyar emberek biztonságát”

A köztársasági elnök fogadta a Magyar Honvédség parancsnokát

Szöveg: Ördög Kovács Márton | Fotó: Kismartoni Mátyás |  2021. február 4. 10:00

A honvédség jelenlegi helyzetéről, valamint aktuális feladatairól tett jelentést Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka Áder János köztársasági elnöknek február 3-án, szerdán, a Sándor-palotában.

20210204-MHPK-KE  (4)

A zártkörű találkozó után tartott sajtótájékoztatón Korom Ferenc vezérezredes elmondta: a Magyar Honvédség Parancsnoksága és a Magyar Honvédség parancsnokának életében kiemelkedő alkalom az, amikor jelentést tehet a köztársasági elnöknek, aki a Magyar Honvédség főparancsnoka.

A vezérezredes a köztársasági elnöknek tett jelentésében részletesen beszámolt a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program eddigi eredményeiről, valamint a katonák koronavírus-járvány elleni védekezésben végzett munkájáról. Ezzel kapcsolatban Korom Ferenc vezérezredes hangsúlyozta: a járvány elleni védekezés során a Magyar Honvédség hét alapfeladatot lát el, amelyekkel a Belügyminisztériumot és az egészségügyben dolgozókat támogatják.

20210204-MHPK-KE  (3)

„Hatvankét településen vannak jelen a katonáink és hajtják végre a járőrözési feladatokat, a rendőrséggel együttműködve. 1380 fővel támogatjuk 89 egészségügyi intézményben az egészségügyi dolgozók munkáját, logisztikai, adminisztratív feladatokat ellátva. A déli határszakaszon pedig mintegy 1200 katonánk teljesít szolgálatot” – számszerűsítette a vezérezredes a Magyar Honvédség jelenlegi feladatvégrehajtásait, hozzátéve: „a katonák őrzik és védik a magyar emberek biztonságát”.

A vezérezredes sajtótájékoztatója végén kérdésre válaszolva kiemelte: 2020-ban a Magyar Honvédség minden tervezett és pluszban kapott feladatot sikeresen teljesített. Sikerük egyik legfontosabb fokmérőjeként a társadalom visszajelzését hangsúlyozta. Korom Ferenc azt mondta: a katonák 2020-ban és az idei év eddig eltelt időszakában végzett munkáiról csak pozitív visszajelzéseket kapott a magyar emberektől.

A találkozón jelen volt Kun Szabó István vezérőrnagy, a Köztársasági Elnöki Hivatal Honvédelmi Irodájának vezetője is.