Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Királyi Orvosi Szolgálat delegációja tett látogatást a Honvédkórházban

Szöveg: honvedelem.hu / MH EK | Fotó: az egészségügyi intézmény felvételei |  2022. július 13. 12:09

A Jordanian Royal Medical Services (RMS) – Királyi Orvosi Szolgálat magas rangú orvosdelegációja tett szakmai látogatást az MH Egészségügyi Központ székhelyén, a napokban.

ek_átvett (3)

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Általános Orvostudományi Kar meghívására Magyarországra érkezett a Jordanian Royal Medical Services (RMS) – Királyi Orvosi Szolgálat magas rangú orvosdelegációja. Vezetőjük, dr. Yousef Jamal Zureikat dandártábornok, az RMS igazgatója volt, aki szívsebész. A delegáció tagja volt három orvostábornok is, akik szakértőként érkeztek. A delegációt dr. Kobolka István ezredes, a PTE Orvosi Készségfejlesztő és Innovációs Központ Védelmi Kutatások Csoport docense kísérte.

ek_átvett (2)

Az MH Egészségügyi Központban (MH EK) tett látogatásuk során a delegációt dr. Kopcsó István vezérőrnagy, az MH EK parancsnoka, a Magyar Honvédség egészségügyi főnöke fogadta. A vendégek - dr. Darabos Gábor, dr. Duray Gábor és dr. Ender Gábor tolmácsolásában - előadásokat hallgattak meg az intézményben folyó munkáról, majd megtekintették a Szív-, Ér-, és Mellkassebészeti Osztályt, illetve a Kardiológiai Osztály, PM és Elektrofiziológiai részlegét.

ek_átvett (1)