Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A NATO és a NATO Parlamenti Közgyűlése a chicagói csúcs prioritásaira összpontosít

Szöveg: honvedelem.hu / nato.int |  2012. február 17. 13:52

Az Észak-atlanti Tanács február 13-án a NATO Parlamenti Közgyűlésének képviselőivel találkozott a NATO főparancsnokságán, ahol a közelgő chicagói NATO-csúcs prioritásairól folytattak eszmecserét.

A találkozó a két szervezet közötti rendszeres konzultáció részeként valósult meg, aminek a megegyezés elősegítése a célja azokban a fontos kérdésekben, amelyekkel a Szövetség szembesül.

1595931624
A NATO-nagykövetek és -képviselők megvitatták a jelenlegi afgán helyzetet, és számba vették az átmenet előrehaladásának eredményeit. A résztvevők áttekintették a NATO rakétavédelmi rendszerének fejlesztését és az „Okos Védelem" menetrendjét is, valamint a NATO politikai kapcsolatainak és más partnerekkel való gyakorlati együttműködésének fokozását célzó lehetőségeket.

Ugyancsak kétoldalú megbeszélést folytatott egymással Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár és dr. Karl Lamers, a NATO Parlamenti Közgyűlésének elnöke.

A NATO Parlamenti Közgyűlése a NATO-tagállamok és 14 társult tag törvényhozóiból álló interparlamentáris szervezet. A Közgyűlés nem függ a NATO-tól, mégis összeköttetést képez a NATO és tagállamainak parlamentjei között, annak érdekében, hogy segítse a parlamentáris és a közmegegyezés kiépítését a szövetségi politika terén.

Fotó: www.nato.int

(Fordította: Bleszkán Szilárd)