Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Pannon Egyetemmel közösen a magyar honvédelemért

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Kormány Gábor |  2024. március 7. 17:07

A Honvédelmi Minisztérium és a Pannon Egyetem március 7-én megújított együttműködési megállapodásának értelmében a védelmi ipar, a kutatás-fejlesztés és az innováció területe a jövőben kiemelt szerephez jut a tárca és a veszprémi felsőoktatási intézmény partneri kapcsolatában.

20240307_balna_egyuttmukodesi_KG011

„Elkészítettük a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi nevelési és oktatási keretstratégiáját, amely meghatározza az oktatás-fejlesztés irányát” – fogalmazott köszöntőjében dr. Kutnyánszky Zsolt, a tárca védelempolitikáért, haderőfejlesztésért és védelmi iparért felelős államtitkára a Bálna Honvédelmi Központban.

Kutnyánszky Zsolt emlékeztetett rá, a Pannon Egyetemmel már 2007 óta jó kapcsolatot ápol a Honvédelmi Minisztérium, ugyanis az intézményben indult el először a Honvédelmi alapismeretek tárgy oktatása, melyet azóta 9692 hallgató teljesített sikeresen. Ugyancsak első egyetemként helyet biztosítottak egy toborzó irodának, ami azóta is minden munkanapon várja a hallgatókat és érdeklődőket Veszprémben.

20240307_balna_egyuttmukodesi_KG008

„Örömmel újítjuk meg a 2020 szeptemberében aláírt együttműködési megállapodást, ami már eddig is tartalommal volt megtöltve. A Pannon Egyetem valóban nagyon fontosnak tekinti a honvédelmi, biztonságpolitikai fejlesztéseket és az oktatásképzést is, amely Magyarország védelmi képességeinek erősítését szolgálja” – mondta beszédében dr. Gelencsér András, az egyetem rektora.

Az együttműködési megállapodást dr. Kutnyánszky Zsolt, dr. Gelencsér András és Csillag Zsolt, az egyetem kancellárja írták alá.