Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A siker útján

Az elmúlt hét kiemelt cikkei

Szöveg: honvedelem.hu |  2022. szeptember 27. 8:41

Összeállításunkban az elmúlt hét kiemelt cikkeit olvashatják.

Elismerés övezi a magyar katonákat az EUFOR-misszióban is

Somogyi Zoltán dandártábornok, a Bosznia-Hercegovina békéjét szavatoló EUFOR törzsfőnöke 2022 májusában vette át beosztását Gerőfi Szilárd dandártábornoktól. A többnemzeti parancsnokság törzsének közel kétszáz fős állományát vezetni nem könnyű feladat. Kihívásokról, gyakorlatokról és a magyar katonákat övező tiszteletről Somogyi Zoltán dandártábornokkal beszélgettünk a szarajevói Butmir táborban.

A teljes cikk itt érhető el.

eufor_archív

Mindenki tehetséges valamiben

E fenti állítás igazságát megerősítve a Magyar Honvédség Parancsnoksága Társadalmi Kapcsolatok és Életpálya Fejlesztési Főnökség odaadóan tesz is azért, hogy a Honvéd Kadét Programban részt vevő fiatalok megtalálhassák azt a foglalkozást, azt a szakmát, amiben kiteljesedhetnek, ami biztos jövőt adhat nekik az iskolai évek utáni életkezdéskor.

A teljes cikk itt érhető el.

cikk_2

Nemzetközi gyakorlatra indultak

Kilencvenkét katonával indult útnak Budapestről a V4 Összhaderőnemi Logisztikai Támogató Csoport műveleti készenlétet bizonyító gyakorlatára kijelölt állomány szeptember 23-án, pénteken. A katonákat Solymosi Ferenc ezredes, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnokhelyettese, Dolányi Sándor ezredes, a kibocsátó ünnepségnek helyszínt adó MH Anyagellátó Raktárbázis parancsnoka és Kovács Péter, a főváros XVI. kerületének polgármestere búcsúztatta.

A teljes cikk itt érhető el.

cikk_3
Címkékhonvédelem