Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Államfő a Honvédkórházban

Szöveg: Z. T. |  2010. október 5. 18:17

Schmitt Pál köztársasági elnök október 5-én, délután meglátogatta a Honvédkórházban az Ajka közelében történt hétfői iszapömlés során megsérülteket. A látogatást követően az államfő rövid nyilatkozatában megdöbbenésének adott hangot a környezeti tragédia méretét és súlyosságát illetően.

Ugyanakkor – a sajtó jelenlévő képviselőin keresztül – köszönetet mondott a mentésben második napja részt vevő katasztrófavédelmi szakembereknek, tűzoltóknak, katonáknak, rendőröknek, mentősöknek. Schmitt Pál szerint tanulnunk kell ebből az esetből, hogy „nem lehet a húrt feszíteni a természettel szemben". Kiemelte, hogy bízik benne: megtalálják a felelősöket.

A köztársasági elnök hangsúlyozta: a kormány tagjai ott vannak a helyszínen, segítenek, ahol csak lehet. Az államfő a Honvédkórház intenzív osztályán, valamint égési osztályán tett rövid látogatása után elismerését fejezte ki az itt dolgozó egészségügyi szakembereknek, katonaorvosoknak, ápolóknak. A Honvédkórházban tíz sérültet ápolnak, közülük háromnak súlyos az állapota.

Megérkezésekor a köztársasági elnököt dr. Grósz Andor orvos dandártábornok, megbízott főigazgató, valamint dr. Bazsó Péter orvos igazgató tájékoztatták a Honvédkórházban ápolt sérültek állapotáról, egészségügyi ellátásáról.

 

Fotó: Galovtsik Gábor