Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Államtitkári látogatás Kecskeméten

Szöveg: Tóth Róbert főhadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2022. február 25. 12:00

Kecskeméten tett látogatást Szabó István február 24-én, csütörtökön. A Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára a nyugállományú katonákat és a honvédségi nyugdíjasokat tájékoztatta a honvédelmi tárcát érintő aktualitásokról.

2

A honvédelmi államtitkárt Jenei Barna ezredes, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis parancsnokhelyettese, Czövek János alezredes, a Honvédszakszervezet elnöke, valamint Bezsenyi Tamás főtörzszászlós, a kecskeméti repülőbázis vezénylőzászlósa fogadták.

Szabó István előadásában kitért a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program eddigi eredményeire, távlati céljaira, valamint a honvédelmi életpályamodellre, ami megfelelő jövőképet és tisztességes illetményt kínál a katonáknak, és amelynek ugyanúgy része az aktív állomány megtartása, valamint a fiatalok katonai pályára irányítása, mint a nyugállományú katonákról és honvédségi nyugdíjasokról történő gondoskodás. Mindezek mellett szó esett a megújított Önkéntes Tartalékos Rendszerről és a fiatalok számára létrehozott Önkéntes Katonai Szolgálatról is. A résztvevők megismerhették továbbá az Obsitos és Veterán programok részleteit.

5

A tájékoztató résztvevői számos kérdést tettek fel a Magyar Honvédség jelenlegi feladataival kapcsolatban és elismerésüket fejezték ki a katonák helytállásáért különböző, a migrációs válságból, valamint a pandémiás helyzetből adódó feladatban.