Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ami finom, az finom…

Szöveg: kormany.hu |  2011. szeptember 29. 13:35

Fehérvári Lecsófőző Vigasságot tartottak Székesfehérváron. A Magyar Honvédség katonaszakács csapatának – a Luxemburgi Szakács- és Cukrászművészeti Világbajnokságon ezüstérmet nyert – tagjai mintegy ötszáz adag ízletes, kissé csípős, kolbászos lecsó elkészítésével járultak hozzá az esemény sikeréhez.

1595925312
Minden eddiginél többen főztek az idei székesfehérvári lecsófesztiválon. Ötszáz bográcsban készültek a „lecsó csodák" szeptember 24-én. A honvédséget képviselő társadalmi szervezetek – Honvédség és Társadalom Baráti Kör, Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége, Krajcáros Alapítvány, valamint a rögtönzött alegységcsapatok – mellett az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred csapata is képviseltette magát az eseményen.

A Luxemburgi Szakács- és Cukrászművészeti Világbajnokság ezüstérmes csapatának tagjai – Gyenes Tamás mesterszakács, Kovács Attila főtörzsőrmester, Kovács Péter főtörzsőrmester – mintegy ötszáz adag ízletes, kissé csípős, kolbászos lecsó elkészítésével járultak hozzá a rendezvény sikeréhez.

Ha városi programot említünk, akkor az nem képzelhető el a helyőrség katonazenekara nélkül. A karnagy Ruff Tamás százados igényes és változatos műsorrendet állított össze, az előadásnak nagy sikere volt.

1595925312

 Szöveg: Mátyás Andrea

Fotó: Bödő Viktória,
Grell Norbert törzsőrmester