Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Arccal a víz felé!

Szöveg: Demény Andrea hdgy. |  2010. március 3. 13:48

2010. március 3-án a havi rendszeres állománygyűlés után a MH 25. Klapka György Lövészdandár teljes állományát az alakulótérről a katasztrófavédelmi alapfeladatok kiképzés foglalkozási helyeire vezették. A foglalkozásvezetők az árvízvédelemmel kapcsolatos tevékenységek elsajátítására, felelevenítésére és gyakoroltatására helyezték a hangsúlyt.

2002-ben és 2006-ban a tatai alakulat teljes mellszélességgel részt vett az árvízi védekezésben, melyen tapasztalatot és gyakorlatot szerzett. Bár a jelenlegi vízügyi helyzet még nem indokolja, hogy ilyen típusú felkészítést integráljunk a tervezett feladatok közé, ám a katonai kiképzés lényege abban rejlik, hogy minden eshetőségre felkészítsen!

Az elmúlt héten a parancsnoki állomány hajtotta végre az árvízvédelmi feladatok koordinációs, tervezési és szervezési kérdéseit, a mai napon pedig a végrehajtó állomány teljesítette hat foglalkozási helyen a felkészítés rájuk eső részét.
A paletta széles, hiszen a különböző biztonsági, környezetvédelmi, munkavédelmi előírások oktatásán keresztül, a híradó képzésen át a zsákok szabályos megtöltése, a nyúlgát, a bordás megtámasztás, és az ellennyomó medence szakszerű megépítése sem maradt ki, melyek elsajátítása jelenthet csak hatékony védekezést. A feladat komolysága pedig abban rejlik, hogy a szakszerűen megépített homokzsákból készült építmények adott esetben életet, értéket menthetnek.

1595898004