Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az állandóság sportjának hódoltak

NATO-futás 2023

Szöveg: Bányász Eszter | Fotó: Tischler Zoltán, Horváth Sztaniszláv, Székely Imre |  2023. szeptember 24. 18:18

Immár tizennyolcadik alkalommal, több mint ezerötszáz nevezővel startolt el a fővárosban a NATO-futás szeptember 24-én, Vérmezőről.

Dr. Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja indította el az első mezőnyt. Hangsúlyozta, hogy a neves rendezvény közel két évtizedes múltjával a hazai sportélet oszlopos tagjává vált, ami egyszerre mutatja elhivatottságunkat a sport szeretete, illetve a szövetségi rendszerünk iránt. „Magyarország a NATO elkötelezett és megbecsült tagja. Egy olyan érték- és érdekközösségként, amely hisz a béke erejében” – tette hozzá.

Lippai dandártábornok felhívta rá a figyelmet, hogy a sport és a honvédelem kapcsolata évszázados múltra tekint vissza. „Közös értékeink a fegyelem, az elszántság, a bajtársiasság és a küzdeni vágyás. A futásban minden megvan, ami egy jó katona számára elengedhetetlen. A futás az állandóság és a kiszámíthatóság sportja, amely motivál és megtanít küzdeni” – hangsúlyozta. „A futás egy olyan sport, amely ugyan egyéni erőnlétünkre épít, végső soron tömegben az igazi. A futók ilyenkor olyanok, mint egy katonai közösség” – fogalmazott a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja.

DSC00342

A Budapesti Atlétikai Szövetség, illetve a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége és a Magyar Ifjúsági Atlanti Tanács által rendezett nemzetközi versenyen idén is négy, illetve tíz kilométeres távok közül választhattak a nevezők, utóbbit pedig lehetőség volt csapatként is teljesíteni, ahogyan azt a tábornoki váltó is tette. A szokásoshoz híven, idén is volt, aki vállalta, hogy egyenruhában teljesíti a távot.

CímkékNATOsport