Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Különleges képesség, rangos elismerés, harcvezetői felkészítés

Szöveg: honvedelem.hu |  2022. október 15. 9:08

Összeállításunkban az elmúlt hét kiemelt cikkeit olvashatják.

Büszkék lehetünk különleges képességeinkre

„A magyar kormány büszke az ország különleges műveleti erőire és fontosnak tartja ezen csapatok hozzájárulását az Észak-atlanti Szerződés Szervezete (NATO) tevékenységéhez és a régió biztonságához” - jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter október 6-án, csütörtökön, a GSOF Symposium Europe zárónapján.

A teljes cikk itt érhető el.

2022.10.06_Miniszteri_gsof 82

„Mindig teljesítsünk a legjobb tudásunk szerint!”

Történelmi pillanat: a Magyar Honvédség altisztjeként első alkalommal Kálmán Valter Gábor főtörzsőrmester, a Székesfehérváron települő, MH Nemzeti Telepíthető Híradó és Informatikai Század (DCM-E) rangidős altisztje vehette át a 2014-ben alapított SACEUR Recognition Award díjat. A NATO második legrangosabb kitüntetését minden évben kétszer (tavasszal és ősszel) adják át a kiemelkedő szolgálat elismeréseként.

A teljes cikk itt érhető el.

_CSL9954_1

Minden katona elsősorban harcos

E fenti állítást támasztja alá a négyhetes Biztos alapok elnevezésű harcvezetői felkészítés is, aminek célkitűzése, hogy a Magyar Honvédség ifjú tiszti állománya, hadnagyai és főhadnagyai értsék, tudják, hogy miként kell egy szakasz-szintű erőt vezetni, velük együtt harci feladatot végrehajtani.

A teljes cikk itt érhető el.

Biztos Alapok négyhetes Fiatal Tisztek Harcvezető Képzése zárógyakorlat KLAC0392
Címkékhonvédelem