Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az EU-tagországok katonai bizottsági ülésén vett részt Benkő Tibor vezérezredes

Szöveg: kormany.hu |  2011. november 22. 13:10

A Honvéd Vezérkar főnöke, dr. Benkő Tibor vezérezredes képviselte hazánkat az EU-tagországok vezérkarfőnökeinek soros katonai bizottsági ülésén (EUMC/CHODs) Brüsszelben.

A november 22-i, keddi tanácskozáson a vezérkarfőnökök megbeszélést folytattak az EUFOR ALTHEA-műveletről, az Afrika szarvánál végzett műveleti feladatokról, valamint a képességfejlesztés területén a Pooling and Sharing projektről és az Egységes Európai Égbolt légiforgalom-irányítás infrastruktúrájának korszerűsítését célzó programról.

Az EU-tagországok vezérkarfőnökei egyetértettek abban, hogy fontos a tagállamok további elkötelezettsége az EUFOR ALTHEA-művelettel kapcsolatban, az EUTM Somalia-misszió 2012-t követő meghosszabbításának időben történő mérlegelése, továbbá az EU NAVFOR ATALANTA-művelet mandátumának további két évvel – 2014-ig – történő meghosszabbítása.

A közös képességek fejlesztését és megosztását elősegítő, úgynevezett „Pooling and Sharing" folyamat kapcsán a vezérkarfőnökök úgy döntöttek, hogy 2012 közepéig továbbfejlesztik a meglévő többnemzeti együttműködésüket és újakat hoznak létre, illetve szélesítik a részvételüket a jelenlegi projektekben.

1595927733

(Honvéd Vezérkar)

Fotó: www.consilium.europa.eu