Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az európai főparancsnok látogatása a magyar PRT-ban

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. június 18. 11:20

Szakmai látogatást tett a napokban a Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport (MH PRT) székhelyén, Camp Pannóniában a NATO Szövetséges Erők Európai Főparancsnoka (SACEUR), John Craddock vezérezredes valamint a kíséretében levő Martinusz Zoltán, Magyarország állandó NATO nagykövete, és Mátyus Sándor, a Magyar Köztársaság afganisztáni nagykövete.

A látogatás keretében Simon Attila ezredes parancsnok általános tájékoztató jelentést tett az MH PRT feladatrendszeréről, majd a tartomány kormányzójával és a Shura vezetőjével folytattak megbeszélést a vendégek.

A kormányzó rövid tájékoztatót adott a tartomány biztonsági helyzetéről. Ebben kiemelte, milyen fontos szerepe van az ország életében az ISAF-nak és a tartomány tekintetében a magyar tartományi újjáépítési csoportnak, amely nagyban elősegítette a Baghlan tartomány fejlődését.

Az újjáépítés és a fejlesztés érdekében kérte, hogy a lehetőségek függvényében mind a nemzetközi szervezetek, mind pedig Magyarország növelje támogatását Afganisztán további előrehaladásában.