Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Balaton-átúszás: 5200 méter a táv

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. július 31. 13:50

Jó idővel kecsegtetnek a meteorológusok a hét végére, így a szervezők csütörtökön délben meghozták a döntést: augusztus 2-án megtartják a Balaton-átúszást. A rendezvényre több száz hivatásos és szerződéses katonát, valamint a Magyar Honvédségnél szolgáló közalkalmazottat is várnak.

5,2 kilométer. Egészen pontosan ekkora a táv, amely azokra a bátrakra vár, akik augusztus 2-án szombaton vállalkoznak a Balaton átúszására. A résztvevők reggel 7 órától regisztrálhatnak a révfülöpi labdarúgó pályán. Az úszók a focipálya szomszédságában lévő kikötőben vethetik magukat a habok közé (az időjósok szerint 24-25 Celsius-fokos lesz a Balaton vize szombaton), s egészen 14 óráig folyamatosan várják az indulókat.

A befutó a hagyományoknak megfelelően idén is a balatonboglári Platán strandon lesz. A vízben 20-30 méterenként kishajók biztosítják majd az úszók útját, aki elfárad, ezeken pihenhet egy keveset. És a célban természetesen idén is mindenki megkapja majd a táv sikeres teljesítéséért járó pólót.

A Balaton-átúszásra jelentkezett katonák és közalkalmazottak számára idén is különálló regisztrációs sátrat biztosít a Magyar Honvédség. Akik korábban már regisztráltak a versenyre honlapunkon keresztül, azoknak nem kell részvételi díjat sem fizetni.

A szervezők javasolják, hogy a katonák – a regisztráció és a kötelező orvosi vizsgálat után – éljenek a közös indulás lehetőségével. Erre a tervek szerint 10.15–10.30 óra között kerül sor.

A rendezvénnyel kapcsolatos legfrissebb információk megtalálhatók a www.balaton-atuszas.hu oldalon.

Címkékvizsga