Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bemutatkozó látogatás a NATO KEKK-nél

Szöveg: NATO KEKK | Fotó: a központ felvételei |  2021. október 16. 17:59

Bemutatkozó látogatásra érkezett a NATO Katona-Egészségügyi Kiválósági Központba (NATO KEKK) az MH Transzformációs Parancsnokság, Honvéd Kiválósági Központ (MH TP HKI) szakmai állománya október 14-én.

Bemutatkozó látogatás a NATO KEKK-nél (1)

Tajti Ákos ezredes, központparancsnokot "office call" keretében fogadta dr. Dirk-Friedrich Klagges dandártábornok, a NATO KEKK igazgatója.

A rövid megbeszélést követően szakmai bemutatójában dr. Lengyel Attila ezredes, igazgató-helyettes mutatta be a NATO KEKK szervezeti felépítését, működését és nélkülözhetetlen szerepét a NATO szervezetek egészségügyi felkészítésében, továbbképzésében, a szakmai tapasztalatok feldolgozásában, értékelésében.

Tajti Ákos ezredes bemutatójában vázolta az MH TP HKI rendeltetését az Magyar Honvédség működésének és a haderőfejlesztés elméleti alapjainak folyamatos korszerűsítésében, a kialakítandó koncepciók fejlesztésében.

A bemutatók és az azokat követő szakértői megbeszélésen elhangzottak alapján mindkét szakmai vezető megállapította, hogy a jövőben a két kiválósági központ szoros együttműködésére kifejezetten szükség van annak érdekében, hogy a megszerzett hazai és nemzetközi szakmai tapasztalatok átadásával a Magyar Honvédség katona-egészségügyi képessége tovább erősödjön.

Bemutatkozó látogatás a NATO KEKK-nél (2)