Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bemutatták a legújabb légi robot ragadozót

Szöveg: JETfly Magazin |  2009. április 22. 9:48

A General Atomics cég a napokban kezdett el információkat kiszivárogtatni az egyelőre titkos Predator C Avenger robotrepülőgép (UAV) első repüléséről. A fontos eseményre még április első napjaiban került sor, a cég Palmdale-i központjában.

Azóta már további két sikeres repülést hajtott végre az UAV, a tesztelési program tehát zökkenőmentesen zajlik a jelek szerint.

A gyártócég elnökének elmondása szerint a Predator B már bizonyította hatékonyságát, ezen felbuzdulva pedig az új C modellnek is hasonló sikereket jósolnak. A GA-ASI által fejlesztett robotrepülőgépek igen nagy népszerűségnek örvendenek a vásárlók körében, többek között azért is, mert a cég szem előtt tartja a kor követelményeinek megfelelő UAV-k megépítését.

A robotrepülőgépeknek egyre nagyobb szerep jut egy-egy katonai bevetés során, ezért is fontos, hogy az új UAV-k kifejlesztése és felszereltsége igazodjon a mai kor elvárásanak. Az Avenger robotrepülőgépeket úgy tervezték, hogy a kiemelten veszélyes területeken is hatékony felderítést sőt csapásmérést végezzen. További küldetései között pedig kiemelt hangsúlyt szentelnek többek között a határmenti területek felügyeletére és a járőrözésre is, de a terroristák és a kalózok ellen is bevethető lesz.

Az új Avenger robotrepülőgéppel a Predator/MQ-1 Predator, a Predator B/MQ-9 Reaper sikerességét kívánja fokozni a cég. Sokban hasonlít a Predator B-hez, például repülőelektronikai megoldásai, anyaga és irányítóállomása is megegyezik elődjével, nem is beszélve a fegyverzetéről. Az új sugárhajtóműves robotrepülőgép különböző elektro-optikai és infravörös kamerákkal is felszerelték. Kétség sem férhat hozzá, hogy a GA-ASI új, innovatív UAV-je a piac egyik sikerszériája lesz.

Címkékjárőr