Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Brit túsz holttestét adták át az emberrablók?

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2009. szeptember 3. 12:40

Feltehetően egy 2007 óta fogva tartott brit túsz holttestét adták át az emberrablók az iraki hatóságoknak szerdán – jelentette be a brit külügyminiszter.

“Egyelőre nem tudjuk teljes bizonyossággal megerősíteni, hogy az egyik brit túszról van-e szó, és ha igen, melyikről" – közölte David Miliband.

Az iraki hatóságok a bagdadi zöld zónában vették át a holttestet, amelyet átadtak a brit szakértőknek azonosításra – közölte az iraki kormány szóvivője, hozzátéve, hogy úgy tudják, Peter Moore, a 2007 májusában elrabolt brit műszaki tanácsadó életben van.

Peter Moore-t négy testőrével együtt hurcolták el az iraki pénzügyminisztérium egyik bagdadi épületéből fegyveres emberrablók. Két testőr holttestét az emberrablók júniusban már átadták a hatóságoknak. Brit és iraki tisztségviselők valószínűnek tartják, hogy a másik két testőrrel is végeztek a fogva tartók.

Miliband kijelentette: a brit kormány továbbra is bízik abban, hogy Peter Moore életben van.

Moore-ról fogva tartói több videofelvételt is közzétettek. Egy februári videón a brit férfi azt mondta, hogy jól bánnak vele, és felszólította a brit kormányt, hogy kiszabadulása érdekében engedjenek el kilenc iraki fogva tartottat.

Címkékműszaki