Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Brüsszeli Magyar-bál 2008

Szöveg: honvedelem.hu/Dr. vitéz Kállay Oszkár |  2008. február 11. 9:58

Hagyományoknak megfelelően 14-ik alkalommal rendezte meg a Belgiumi Magyarok Szövetsége Brüsszelben a magyar bált. A jótékonysági est vendégkörét a Belgiumban élő magyarok, és a nemzeti magyarsághoz fűződő külföldiek alkották.

A rendezvény „pikantériája", hogy a báli menüsorokat a Magyar Honvédség főszakácsai készítik el. Idén sem volt másképp Grenyovszky Károly zászlós vezetésével, Gulyás Károly, Békési György, Takács Zoltán csapattagokkal varázsolták az asztalokra az ünnepi fogásokat. Kezdték a klasszikus startfogással Gödöllői jérce rolád, Csabai karaj, tormás sonkatölcsér, kaszinó tojás, franciasaláta.

Folytatásban a Londoni szakácsverseny „ezüstös" nyereményével a parasztsonkával szegfűgombával, és kéksajttal töltött és burkolt sertés szűzzel, hozzá nemzeti zöldségrőzse, hagymás baconos röszli burgonya, és bikavéres gyöngyhagyma mártás. Desszertként közkívánatra a Somló kincse a galuska került kehelybe. A rendezvény megelégedésére szolgál, hogy a laktanyán kívüli „civil" társadalmi rendezvényeken is magas szinten számítanak a katonaszakácsokra.