Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Chile megkapta első négy Super Tucano repülőgépét

Szöveg: JETfly |  2010. január 7. 9:45

Chile a közelmúltban vehette át a brazil repülőgépgyártó Sao José dos Camposban lévő központjában az első négy darab Embraer EMB-314 Super Tucano repülőgépét. A többfeladatú Super Tucano-kat a pilóták kiképzésére valamint harcászati feladatok végrehajtására fogják alkalmazni. A chilei légierő még 2008-ban rendelt meg 12 darabot az említett típusból.

Az érkező Super Tucano-k új dimenziót nyitnak a chilei pilótaképzésben, a légierő meglévő F-16-os vadászgépei mellett pedig harci feladatokat is ellátnak majd. A repülőgépek leszállításán túl a szerződés magába foglalja a logisztikai támogatás biztosítását, továbbá a pilóták kiképzését segítő egyéb felszereléseket, például egy szimulátort is.

Mint ahogy arról korábban már lapunk is beszámolt, az Embraer 2009 decemberében a Dominikai Köztársaság számára is leszállította az első két darab Super Tucano-t. Kolumbia 25 darabot a brazil légierő pedig 83 darabot vehetett át ezidáíg a típusból.Chilének a most átvett Super Tucano-kon kívül van 9 darab C-101-es és 19 darab Enaer T-35-ös kiképzőgépe is.