Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Családi örömök az MH PRT tagjainál

Szöveg: Palotás Levente |  2010. január 27. 8:40

A missziókban szolgáló katonáknak egyik legnehezebb próbatétel a szeretteiktől való huzamos távollét. De nemcsak nekik, hiszen családjaiktól szintén nagy áldozatot kíván egy-egy misszió, mivel a családfő, a felnevelt gyermek vagy éppen az édesanya hosszú távolléte alatt nélkülük kell otthon helytállniuk.

Különösen nehéz otthon hagyni egy várandós feleséget és – az MH PRT esetében – 4500 km távolságból izgulni a terhesség hónapjai alatt, illetve a kisgyermek megszületésekor.

Az MH PRT hetedik váltásának katonái között is vannak, akik ebben a cipőben járnak és az elmúlt időszakban váltak újdonsült édesapává, illetve nagyapává.

Elsőként Balogh Zoltán szakaszvezető lett családfő, még ősszel. Kisfia Balogh Ádám Zoltán október 18-án látta meg a napvilágot.

 

A következő boldog apuka Végh Norbert főhadnagy, akinek decemberben született meg kisfia, Zsombor, így január eleji szabadságára, már úgy mehetett haza, mint családos ember. A harmadik szerencsés, büszke édesapa Elek Gergő törzsőrmester, akinek már második gyermeke született, 4 éves kislánya mellé szintén Zsombor nevű, ifjú férfi érkezett a családba.Végül, de nem utolsósorban Nagy Tibor százados mondhatja el magáról, hogy nagypapa lett. Első unokája, Levente december 24-én született és Nagy százados is már találkozhatott a kis trónörökössel a szabadsága alatt.

Az újjáépítési csoport friss apukái egyöntetűen azt mondták, hogy nem könnyű sem nekik sem az otthonmaradt fiatal anyukáknak, de a kismamák mindenhol számíthatnak a szülőkre, családtagokra, senki sem maradt magára. Nagyon fontos ez számukra, így a szeretett férfiak hiánya mellett is van, aki támogatja őket. Az otthon annyira hiányolt férfiak mindannyian nagyon várják a misszió végét, amelyből már csak néhány hét van hátra. Hazaérkezésük után igyekeznek majd, minél több időt tölteni családjaikkal, beilleszkedve újra kivenni részüket az otthoni hétköznapok feladataiból.

 

CímkékmisszióPRT