Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Csapatzászló-átadás a pristinai Slim Lines táborban

Szöveg: Tömbölné Czirfusz Loretta |  2011. augusztus 29. 8:07

Szabó Sándor alezredes, az MH KFOR Kontingens negyedik, illetve Tajti Miklós alezredes, az ötödik váltás parancsnoka augusztus 25-én, csütörtökön, a pristinai Slim Lines táborban ünnepélyes keretek között aláírta a két kontingens közötti átadás-átvételi jegyzőkönyvet.

A hivatalos csapatzászló-átadási ceremóniát augusztus 26-án rendezték meg, amelyen többek között részt vett Magyarország koszovói nagykövetének képviseletében Hanák Béla, valamint Marco António Paulino Serronha dandártábornok, a KFOR parancsnok-helyettese, és Berena Béla alezredes, a magyar nemzeti rangidős.

A rendezvényen Szabó Sándor alezredes köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik áldozatos munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy a kontingens Pec-ből zökkenőmentesen áttelepüljön Pristinába, és így sikeresen teljesíteni tudja missziós feladatait. A leköszönő parancsnok ezt követően szerencsés utat kívánt a hazatérő katonáknak.

Tajti Miklós alezredes megköszönte elődjének a diszlokáció előkészítését és végrehajtását, majd meggyőződésének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy alegysége – amelyben az MH Összhaderőnemi Parancsnokság szinte valamennyi katonai szervezete képviseltetve van – képes lesz a negyedik váltás munkáját professzionális szinten folytatni, és méltóképpen reprezentálni hazánkat.

Az ünnepség előtti napokban már folyt a magyar katonák első komoly megmérettetése: a felajánlott erők egy zászlóalj szintű gyakorlaton vettek részt, ahol az elmúlt időszak valós történéseit szimulálták, hiszen a balkáni térségben még törékeny a béke.