Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Csatlakozzon a hadisírgondozókhoz Debrecenben!

Szöveg: Bleszkán Szilárd |  2012. május 16. 11:15

Május 19-én, szombaton folytatódik a sírkertgondozás Debrecenben, amelyre minden csatlakozni kívánó önkéntes jelentkezését várja a Honvédség és Társadalom Baráti kör (HTBK). A munka április 27-én kezdődött a debreceni Honvédtemetőben és az Orosz Hadifogoly- és Járványtemetőben, ahol nyugdíjas és aktív katonák, civil érdeklődők, diákok és tanáraik vettek részt az önkéntes akcióban.

Az április 27-ei rendezvényen több mint kétszáz szorgos kéz végezte a sírkőtakarítást, a sírfeliratok újrafestését, a gyomlálást és a viráglocsolást, azonban – a sírkertek nagysága miatt – bőven maradt még tennivaló a soron következő alkalomra is.

1595935826
Ezúttal – a Magyar Református Szeretetszolgálat „Szeretethíd" programjába illeszkedve – a cívisváros református középiskolás diákjai is részt vesznek a munkában, annak köszönhetően, hogy az MH 5. Bocskai István Lövészdandár a közelmúltban együttműködési megállapodást írt alá a Tiszántúli Református Egyházkerülettel.

A HM Katonai Hagyományőrző és Hadisírgondozó Osztály támogatásával a hadisír-gondozásban részt vesznek továbbá a Bocskai-dandár katonái és a Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium tanulói is.
Az eseményt szervező Honvédség és Társadalom Baráti Kör szeretettel vár mindenkit, aki ezúttal is, vagy most első alkalommal csatlakozni szeretne az önkéntes munkához.

A hadisír-gondozás helye és ideje: Honvédtemető (Debrecen, Honvédtemető u. 36.), 2012. május 19. (szombat) 10 órától 13 óráig. A szervezők kérik, hogy aki tud, hozzon magával kerti szerszámokat is a munkához, elsősorban gereblyét, kapát, ásót, metszőollót, drótkefét.
A munkával kapcsolatban bővebb felvilágosítást Mátyás Szabolcsnál lehet kérni a
06-30/356-4564-es telefonszámon.