Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

DUNA–2012: tervezői konferencia Szentesen

Szöveg: Kaszanyi Sándor mérnök alezredes |  2012. július 31. 17:42

Szentesen, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél július 25–27. között tartották meg a „DUNA–2012” elnevezésű, szeptember 10–14. között megrendezendő cseh-magyar közös hídépítő kiképzési gyakorlat tervezői konferenciáját.

1595939440
A héttagú cseh delegáció – Jirí Lustyk ezredes, a 15. műszaki dandár parancsnokhelyettese vezetésével – július 25-én érkezett a szentesi Damjanich laktanyába, ahol Varga István mérnök alezredes, a műszaki ezred megbízott parancsnoka köszöntötte a vendégeket.

Másnap a kiképzési gyakorlatra vonatkozó technikai megállapodás, illetve a tervezett foglalkozások megvitatása volt a fő napirendi pont, de a vendégeknek lehetőségük nyílt a műszaki ezred laktanyájának, csapatmúzeumának, a tervezett gyakorlat helyszínéül szolgáló, Tisza-parti gyakorlóterének és a helyőrség nevezetességeinek megismerésére is.

A konferencián részt vettek a Honvéd Vezérkar, valamint az MH Összhaderőnemi Parancsnokság képviselői is Komjáthy Lajos alezredes és Tábi Levente mérnök alezredes vezetésével.

Fotó: Kovács Dóra Eszter