Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ecuador indiai helikoptereket vásárol

Szöveg: JETfly |  2008. június 30. 7:51

India megnyert egy tendert, amely szerint az ecuadori légierő hét könnyű helikoptert vásárol. Az indiai védelmi minisztérium sajtóközleménye szerint a beszerzési tendert a Hindustan Aeronautics (HAL) az izraeli Elbit, a francia Eurocopter és az orosz Kazan elöl nyerte el.

A több mint ötvenmillió dolláros ajánlat a hét helikopterért közel harminc százalékkal volt kevesebb, mint a második helyezet Elbit ajánlata.

A tervek szerint a szerződést néhány héten belül aláírják, és az első helikoptert hat hónap múlva már át is adja a HAL az ecuadori légierőnek.

A HAL már átadott az indiai védelmi erőknek hetvenhat helikoptert és még további százhatvan darabra van megrendelésük. Az Indiában gyártott Dhruv típusú forgószárnyasok iránt egyre több érdeklődés mutatkozik, bár év elején Chile inkább a Bell-412 típust választotta. A chilei légierő százhúsz millió dollárért vásárolt tizenkét könnyű helikoptert a Bell Helicoptertől.

A HAL már eladott két darab Dhruv típusú gépet Nepálnak és egyet átadott az izraeli légierőnek. Ezt a típusú helikoptert teljes mértékben az indiai helikoptergyártó cég tervezte és fejlesztette, többfunkciós, gazdaságos, akár civil akár katonai üzemeltetésre is alkalmas.