Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Éhségsztrájk indul az amerikai csillagháborús rendszer ellen

Szöveg: Orient Press |  2008. május 14. 8:25

Jan Tamas, a Csehországban telepítendő amerikai katonai bázis elleni mozgalom szóvivője és Jan Bednar aktivista május 13-án, kedden éhségsztrájkba kezd. Közel húsz európai városban – köztük Párizs, Madrid, Róma, Athén, Amszterdam, Budapest, Zürich, Toulouse, Malaga, Milánó, Porto, Köln, Trieszt, Torino, Brüsszel, Koppenhága, Berlin – szerveznek akciókat a cseh aktivisták támogatására.

"Mindent megpróbáltunk, de a kormányunk nem hallgat ránk, és továbbra is figyelmen kívül hagyja, hogy a cseh lakosság 70 százaléka ellenzi, hogy a Nemzeti Rakétavédelmi Rendszer (National Missile Defence System) részeként amerikai radar bázist telepítsenek az országukba" – mondta Jan Tamas.

„Arra kérjük a barátainkat más országokban, hogy támogassák a küzdelmünket, mivel ez nem egy helyi, hanem egy európai ügy."

A magyarországi Humanista Mozgalom tagjai szintén résztvesznek a tiltakozásban, és ezen a héten az Oktogonon és az Örs vezér téren az online tiltakozó petícióra () gyűjtenek aláírást, és felvilágosító kampánnyal igyekeznek minél több ember figyelmét felhívni az egész Európát érintő problémára, valamint támogatni a cseh aktivisták küzdelmét.

Címkékradarrakéta