Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elindult a mentorprogram

Szöveg: Trautmann Balázs |  2009. május 26. 12:32

Május 25-én ünnepélyes aláírással indult útjára a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Mentor Rendszere. Az alapító ülésen elhangzottak szerint a programmal a hosszú évtizedek alatt összegyűlt tudás, tapasztalatot, katonaélményeket kívánják visszajuttatni a tiszti szocializáció folyamatába.

Ezzel segítik a hallgatókat és majdan a frissen végzett tiszteket abban, hogy könnyebb legyen beilleszkedésük nem csupán az első szolgálati helyre, hanem a társadalomba, a helyi közösségbe is. Az értékek közvetítésével a múlt tapasztalatai és a jövő reménységei segíthetik a jelen mindennapjainak küzdelmeit.
A társadalmi és szakmai mentorporgram egyben az eddigieknél is erősebben kapcsolhatja össze a civil társadalmat a hadsereggel.

A mentorok között ugyanis nem csupán nyugállományú ás tapasztalt, aktív katonatisztek, hanem olyan civil személyek is megtalálhatóak lesznek, akik élete, munkássága, véleménye és világlátása segítheti a hallgatók és a fiatal tisztek munkáját, életét, katonai szocializációját.
Az alapító ülésen átadták a frissen felújított Ludovika Emlékszobát is, ahol a mentorprogram üléseit is tartják.

fotó: Galovtsik Gábor