Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elkezdődött a „European Wind 2012” gyakorlat

Szöveg: kormany.hu |  2012. május 22. 16:58

Elkezdődött az idei év egyik legnagyobb nemzetközi kiképzése, a „European Wind 2012” elnevezésű gyakorlat az olaszországi Gemona del Friuliban. A kéthetes eseményen mintegy kettőszáznegyven magyar katona vesz részt.

1595936132
A május 21-ei ünnepélyes megnyitón a gyakorlaton részt vevő olasz, szlovén és magyar katonákat a Julia Alpesi Dandár parancsnoka, Giovanni Manione dandártábornok köszöntötte. A parancsnok szólt az állomány előtt álló feladatokról, és reményét fejezte ki, hogy a gyakorlat sikeresen zárul.

A „European Wind 2012" kéthetes rendezvényén magyar részről mintegy 240 fő vesz részt az MH Összhaderőnemi Parancsnokság és alárendelt katonai szervezetei állományából. A katonák nagy része Debrecenben, az MH 5. Bocskai István Lövészdandárnál teljesít szolgálatot.

A végrehajtó alegységek három helyszínre települtek ki: Gemona, Osoppo és Molino Rainis helységek adnak ideiglenes otthont a katonáknak. A kéthetes gyakorlat feladata a törzs és a végrehajtó állomány harcászati összekovácsolása, valamint a felkészülés a teljes műveleti képesség elérésére. Ennek eredményeként május 31-ig a harccsoportnak el kell érnie a teljes műveleti képességét (Full Operational Capability), amelyet a nemzetek ellenőrző csoportja a CREVAL módszerével ellenőriz.

1595936132
 
1595936132
 

 Fotó: Draviczné Adamek Krisztina főhadnagy, Révészné dr. Markovics Zita hadnagy