Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Először repültek önállóan

Szöveg: Fábián Edit<br /> |  2009. április 10. 8:28

Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison az NFTC program fiatal hadnagyai első önálló repülésüket hajtották végre az elmúlt napokban, miután oktatóik irányításával március elején levegőbe emelkedhettek, ismerkedtek a légterekkel, kézbe vehették a botkormányt, hogy tapasztalják, hogyan engedelmeskedik a repülőgép, gyakorolták a leszállást.

Az MH ÖHP Repülő Felkészítési Osztályán folytatott tanulmányaikat követő sikeres vizsgák után, február 16-tól a repülésre való közvetlen felkészülésüket végezték a MH 86 SZHB vegyes kiképzőrepülő századánál, leendő oktatóik és a műszaki állomány felügyelete mellett az úgynevezett földi előkészítés időszakában.

Oktatóik irányításával március elején levegőbe emelkedhettek, ismerkedtek a légterekkel, kézbe vehették a botkormányt, hogy tapasztalják, hogyan engedelmeskedik a repülőgép, gyakorolták a leszállást.
Április első hetében végrehajtották első önálló repülésüket.

Õket követik az újabb jelöltek, akik jelenleg a Repülő Felkészítési Osztályon mélyítik tudásukat, hogy májusban, a sikeres földi előkészítés után a gyakorlatban kamatoztassák megszerzett ismereteiket.

Fotó: Simon Zoltán,
Hajdú László