Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ex Libris Díj a koronaőröknek

Szöveg: honvedelem.hu |  2010. december 6. 14:26

A Zrínyi Média Kft. kiemelt céljai közt szerepel a hagyományok ápolása, a tisztelet azok iránt, akik őrzik 1100 éves múltunkat (erről jövőre nagy filmsorozatot készít film- és videostúdiónk). Ezzel a tisztelettel nyújtotta át az általa alapított Ex Libris Díjat a Koronaőrök Egyesületének, Woth Imre elnöknek a Zrínyi Média ügyvezetője, Gubcsi Lajos a Belvárosi templomban idén ősszel.

Részlet az Alapító Okiratból: „A Magyar Művészetért égisze alatt az elmúlt évtizedekben végzett munkánk a nemzetből él, és a nemzetben élő alapértékek felkarolására és teremtésére épül. Alkotókat, a szellem és az erkölcs személyiségeit és közösségeit ismerjük el, nekik adományozzuk az Ex Libris Díjat.

A díjat alkotó hat mű az ezredfordulón eleve abban a hitben készült, hogy párját ritkító méretű, hű képet ad a Kárpát-medence elévülhetetlen magyar örökségéről: irodalomról, művészetről, népművészetről, közéletről, harcról, történelmi szerepről. Visszavonhatatlanul megörökítse és vigye tovább 1100 éves múltunkat, jövőnk legszebb zálogát.

A díszdobozon a Szent Korona, mint örökösen vállalt jelképünk. Rajta, s az egyes albumok elején A Magyar Művészetért jelképe, az örökkévalóságot tükröző ősi magyar motívumkincsünk napábrája.

Baráti tisztelettel gondolunk arra, hogy a hazájukat a szívükben őrző magyarok mindig számíthattak azon kitüntetettek erejére, tőlünk függetlenül vagy velünk együtt, akiknek ezennel

EX LIBRIS Díjat nyújtunk át.

E díjat folyamatosan adományozzuk 2009-2033 között, éppen egy negyedszázadon át."

1595910961
1595910961
1595910961
CímkékSzent Korona