Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ez a műveleti terület is tartogat meglepetéseket

Szöveg: Szurmay Zoltán õrnagy |  2010. február 12. 5:26

Békefenntartási érdemérmeket adtak át az MH KFOR Kontingens első váltóállományának a héten. A Villaggio Italia tábor alakulóterén felsorakozott állomány a csapatzászló bevonulását követően a Többnemzeti Harci Kötelék – Nyugat, a Multinatonal Battle Group – West (MNBG-W) elöljáróit fogadta.

Az érkező Vincenzo Grasso ezredesnek az MNBG-W parancsnokának, Mauro Scardigno alezredesnek, az MNBG-W zászlóaljparancsnokának, illetve a velük érkező Boczák Attila alezredesnek, a West logisztikai és személyügyi főnökének, valamint Krakkai Csaba alezredesnek, az MH KFOR Kontingens parancsnokának – az érmek átadóinak – Zsadányi János mérnök őrnagy, a magyar kontingens támogató elem parancsnoka jelentett.

A Himnusz elhangzását követő ünnepi köszöntőben megfogalmazták, hogy e katonai küldetés során is találkoztak olyan feladatokkal, melyekhez hasonlókat korábban nem kellett megoldani. Ez a műveleti terület is tartogat meglepetéseket.

 

Segítette a kontingens missziósainak a munkáját, hogy a nyugat-koszovói körzetben olyan nemzetek katonáival szolgáltak, akikkel már korábban is együttműködtek. Nem voltak ismeretlenek számunkra azok a követelmények, melyeket az olasz és szlovén vezetők elvártak tőlünk. Olyan időszakban szolgált a kontingens első váltása, amikor a katonai szervezet is jelentős átalakuláson ment keresztül.

A felsorakozott katonáknak a négy elöljáró adta át a medálokat. A missziót lezáró rendezvény a Szózat elhangzásával és közös fénykép készítésével zárult. A békefenntartók délben állófogadáson vettek részt.

Az állomány váltása három szakaszban történik, az első csoport azzal a géppel indul haza, amelyik már hozza a második váltás új missziósait.

 

Fotó: Fülöp Gábor tőrm.