Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fallabdások versengése

Szöveg: Zilahy Tamás |  2011. február 14. 11:31

AZ MH Összhaderőnemi Parancsnokság Szárazföldi Hadműveleti és Kiképzési Főnöksége fallabda versenyt rendez. Ezzel – mint évek óta mindig – idén is népszerűsíti ezt a kevesek által űzött sportágat. Ez úttal március 3-ára várják az indulókat a székesfehérvári UNION Sportcentrumba. Erről beszélgettünk a verseny egyik főszervezőjével, Kékesi Mihály nyugállományú alezredessel.

Mikor rendeztek először fallabda versenyt?

A Szondi fallabda versenyt először 2001-ben rendeztük meg. Ezt követően 2008-ig évente csak egy fallabda versenyt rendezett a Honvéd Szondi György SE Tömegsport szakosztálya. De 2009-től – a lehetőségeinktől függően –
évente már két fallabda versenyt rendezünk, a téli-tavaszi, és őszit.

Hány résztvevője volt ezeknek a versenyeknek?

A fallabda versenyeinken általában mintegy harminc résztvevő indul. Kezdetekben volt a legtöbb induló, ekkor a létszám meghaladta az ötven indulót is. Akadtak nagy létszámot indító katonai
szervezetek, például az egykori pécsi 101-es tüzérdandár, a Híradó- és Informatikai Parancsnokság Nagytarcsáról, vagy éppen a budapesti támogató dandár. Sajnos, ahogy csökkent a katonai szervezetek száma, illetve a meghatározó sportszervezők más beosztásba, esetleg nyugállományba kerültek, úgy csökkent a résztvevők száma. Szerencsére tavaly ősszel újra nagy létszámú induló – szám szerint 37 fő – versengett a Székesfehérváron megrendezett fallabda versenyen – mondta Kékesi Mihály.

Idén milyen érdeklődés várható?

Szerintem annak ellenére, hogy a sportág igen komoly kondíciót,
kombinációs és technikai képességet igényel és a gyakorlásra kevés
lehetőség van ,az érdeklődés egyre növekvő. Ehhez szeretnénk mi is hozzájárulni. Ezúttal 35-40 részvevővel számolok.

Tíz év alatt történt-e valamilyen érdekesség, vagy éppen változás a rendezésben?

Érdekesség, hogy 2005-ben Borkai Zsolt tornász olimpiai bajnokunk is indult a
versenyünkön. 2010-től pedig már nem csak katonák, hanem Honvéd sportegyesületi tagok és a Magyar Tartalékosok Szövetsége tagjai is indulhatnak a Szondi fallabda versenyen.

https://honvedelem.hu/files/files/24261/fallabda_kiírás_03_03_.pdf