Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Farnborough hiányzója, az Orosz Lovagok

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2012. július 18. 9:41

Az előzetes tervekkel ellentétben az idei Farnborough International Airshow-n nem szerepelt a Szu-27 típusú repülőgépekkel repülő „Orosz Lovagok” bemutató kötelék.

„Sajnos az „Orosz Lovagok" bemutató kötelék két Szu-27-ese, melyek a tervek szerint részt vettek volna az idei Farnborough International Airshow-n, nem tudtak időben megfelelni annak a szigorú követelményrendszernek, ami lehetővé teszi részvételüket a repülőbemutatón", – nyilatkozta a brit repülőnap képviselője.

Farnborough 2012. július 9-én nyitotta meg kapuit, míg az előzetes tervek szerint az „Orosz Lovagok" július 4-5-én hajtották volna végre az átrepülést a brit város repülőterére. A kötelék azonban nem hajthatta végre a repülési feladatot Nagy-Britanniába, mivel a harci repülőgépek nem rendelkeztek a Haditechnikai Együttműködést Felügyelő Szövetségi Szolgálat (FSZVTSZ) engedélyével, aminek hiányában tilos haditechnikai eszközt külföldre vinni. A későbbre – július 7-re – tervezett, Kubinkából a kalinyingrádi Cskalovszk érintésével tervezett átrepülés szintén törlésre került.

1595938920