Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felkészítés és parancsnoki vízió

Szöveg: Harmath Tamás alezredes | Fotó: Révész Csaba |  2020. szeptember 10. 11:16

A Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság (Headquarters Multinational Division – Centre; HQ MND-C) szeptember második hetében kétnapos felkészítési rendezvényt tartott az újonnan érkezettek részére. A foglalkozásokon részt vettek a parancsnokság vezetői, valamint a katonai szervezetnél szolgálatot teljesítő horvát és magyar állomány is.

20200910_HQ MND-C  (1)

A felkészítés célja az volt, hogy a résztvevők egységes keretek között szerezzenek ismereteket a Magyarországon működő nemzetközi katonai szervezet feladatáról, a szervezettel szemben támasztott főbb célkitűzésekről, illetve megismerjék a szolgálatteljesítés feltételeit.

Denis Tretinjak vezérőrnagy, a katonai szervezet parancsoka előadásában ismertette a parancsnokság előtt álló rövid- és középtávú feladatokat, valamint vezetői elvárásait és iránymutatását. Fontos feladatként említette a nemzetközi katonai szervezet működéséhez szükséges eljárások kidolgozását, valamint a NATO eljárások megismerését és begyakorlását, melyek kedvező alapot teremthetnek a parancsnokság előtt álló kiképzési feladatok sikeres végrehajtásához.

20200910_HQ MND-C  (3)

Tretinjak vezérőrnagy kiemelte: a tervezett nemzetközi állomány érkezése kihívásokat és lehetőségeket is hordoz magában. A katonák kreativitása, kezdeményezőkészsége, valamint a szakmaiság és a csapatmunka a siker záloga.

A parancsnoki csoport bemutatkozása és előadásai után a résztvevők az HQ MND-C egyes szakterületeinek előadásaiból ismerhették meg a parancsnokság létrehozásával kapcsolatos végrehajtott és tervezett feladatait, valamint a munkavégzés feltételeit és szabályait.

20200910_HQ MND-C  (2)
CímkékNATO