Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fergeteges hangulat a Valmar városligeti koncertjén

Szöveg: Navarrai Mészáros Márton | Fotó: Szováthy Kinga, Kormány Gábor |  2023. augusztus 19. 14:30

Megőrült a közönség a Valmar duó rendhagyó koncertjéért, amely a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium szervezésében valósult meg a Városligeti Napozóréten, augusztus 18-án, pénteken. Marics Peti és Valkusz Milán mintegy másfél órán keresztül uralták a színpadot, valamennyi ismert slágerük elhangzott.

Augusztus 18. és 20. között, a Szent István Napok keretén belül, a Kós Károly sétányon az érdeklődők testközelből találkozhatnak a megújuló, high-tech honvédség eszközeivel, megismerkedhetnek a katonák hétköznapjaival.

Augusztus 18-án, pénteken a Magyar Honvédség már délután fél hattól izgalmas játékokkal és érdekes előadásokkal szórakoztatta a közönséget a Napozóréten is. Fiatal, sikeres katonák mutatták be egy-egy rövid előadás keretében az általuk nap mint nap használt haditechnikai eszközöket: a H145M helikoptert, a Lynx gyalogsági harcjárművet, a Leopard harckocsit, illetve a Polarist.

Hat órakor pedig egy rendhagyó koncert zárta a honvédelmi napot, a Fonogram díjas pop duó, a Valmar töltötte meg a Városligeti Napozórétet.

VALMAR_koncert_20230818_04 copy

A zenekar olyan népszerű, hogy több ezernyi látogatót csaltak a Magyar Honvédség ünnepi programsorozatára a Városligetbe. A két fiatal előadó a show keretén belül azt a feladatot kapta a honvédelmi minisztertől, hogy szállítsák a koncert helyszínére a Magyar Honvédség toborzóvideóját. A közönség felvételekről láthatta, ahogyan az énekesek még egy H145M helikopterből is leereszkedtek annak érdekében, hogy teljesítsék a feladatot. A koncert helyszínen végül az énekesek katonai felvezetéssel, Polaris MRZR-4 típusú katonai homokfutók és egy Gidrán 4x4 újgenerációs katonai jármű kíséretében érkeztek a helyszínre.

Ezután már nem kellett sokat várni arra, hogy Marics és Valkusz készen álljon arra, hogy egy fergetes koncertet adjanak a városligeti színpadon. A 2018-ban létrejött Fonogram-díjas formáció az utóbbi két évben hatalmas szárnyalásba fogott. A városligeti fellépés többezres – a szemkápráztató zöld rét jelentős részét beterítő – közönségét többnyire tizenéves fiatalok alkották; sokan már két-három órával a fellépés kezdete előtt megtalálták és elfoglalták a legjobb nézőhelyeket. Természetesen, a felnőtt kísérők sem panaszkodtak, miközben számos húszas- és harmincas éveiben járó néző/hallgató is kilátogatott az ingyenes koncertre.

VALMAR_koncert_20230818_38 copy

A zenészeknek olyan slágereik vannak, amelyek öt nap alatt átlépik az egymilliós megtekintést a TikTokon vagy három-négy hét leforgása alatt, magyar viszonylatban hihetetlenül erős hatmilliós nézettséggel kiérdemlik a YouTube #1 legfelkapottabb magyar felvételének járó címet.

„Meleg van, gyönyörűek vagytok, sokan vagytok, gyönyörű a színpad, mi más kell még?” – tette fel a kérdést hallgatóságának Marics Peti. A válasz: erőteljes, messzire hangzó sikítás, szüntelen csápolás és üzenetekkel teleírt táblák lengetése.

A Valmar rendhagyó koncertje végigment a formáció leghíresebb és kevésbé ismert dalain is, a két ráadást pedig még anélkül lenyomták, hogy elhagyták volna a színpadot.

Kapcsolódó cikkek
20230818_KG_varosliget_kitelepules_012 másolat

„Így képzeltem el élőben is”

2023. augusztus 18. 21:22