Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fertőtlenítés Győrben

Szöveg: Kálmánfi Gábor | Fotó: Kismartoni Mátyás |  2020. november 2. 8:00

Székesfehérvári és pápai katonák fertőtlenítették a győri Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpontot november 1-jén, vasárnap.

KISM5512

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma -az őszi szünet ideje alatt- Győr-Moson-Sopron megyében összesen négy oktatási intézmény fertőtlenítését kérte a Magyar Honvédségtől. A feladatokat az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj biológiai mentesítő csoportjai, és az MH Pápa Bázisrepülőtér felkészített mentesítő rajai hajtották végre. Utolsóként a katolikus iskolaközpont mintegy tizenhétezer négyzetméteres területe került sorra.

Könczöl Ferenc ezredes, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred parancsnoka elmondta: a honvédek az ütemtervnek megfelelően készültek el a kijelölt fertőtlenítési feladatokkal.

KISM5652

„A győri katonák nagy létszámban jelenleg az országhatáraink mentén teljesítenek szolgálatot, szükség esetén azonban a mi alakulatunk is rendelkezik bevethető, kiképzett mentesítő rajokkal. Azt gondolom, hogy a honvédség vegyivédelmi képessége – több más speciális képességgel együtt – a jövőben is gyors készenléttel bevethető a járvány elleni védekezésben” – fogalmazott a parancsnok.

GALÉRIA

Kapcsolódó cikkek