Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fogadás, állomásoztatás és továbbszállítás

Szöveg: kormany.hu |  2011. március 21. 9:05

Az afganisztáni műveleti terület legnagyobb létszámú kontingense, a MH PRT váltása fejeződött be sikeresen a napokban. Az első IL-76-os repülőgép február 9-én indult a debreceni repülőtérről a PRT- 10 állomány személyi felszerelésével, és – szinte napra pontosan – egy hónap múlva ide érkezett a PRT-9 állomány felszereléseit szállító utolsó IL-76-os gép.

1595915761
A stratégiai szállítások megszervezése az MH ÖHP Békeműveleti, Logisztikai Műveleti Főnökségek és a MH Katonai Közlekedési Központ közös feladata volt.

Az afganisztáni hadszíntér legfőbb légi kapujában, Mazar-e Sharifban már a MH Nemzeti Támogató Elem szakemberei várták a váltásra érkezett állományt, hogy a NATO- elveknek megfelelően elvégezzék a „Fogadás, Állomásoztatás és Továbbszállítás" (Receiving, Staging and Onward Movement) feladataival kapcsolatos tervező, szervező és végrehajtói munkát. Mindez a műveleti területre érkezők tájékoztatását jelenti az aktuális műveleti helyzetről, a táborban betartandó rendszabályokról, valamint magában foglalja az elhelyezés biztosítását CAMP MARMAL-ban és a továbbszállítás megszervezését Pol-e Khumriba.

(Szöveg és fotó: MH NTE-szóvivő)