Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fontos a stratégiai kommunikáció

Szöveg: kormany.hu |  2012. május 2. 14:45

Az MH Tartományi Újjáépítési Csoport munkája komoly hozzájárulás az Északi Regionális Parancsnokság és ezen keresztül az ISAF- csapatok tevékenységének pozitív megítéléséhez Baghlan tartományban – hangsúlyozta a magyar táborban tett látogatásán Erich Pfeffer vezérőrnagy, az Afganisztánban állomásozó Nemzetközi Biztonsági Közreműködő Erők Északi Regionális Parancsnokságának (RC N) parancsnoka.

1595935211
Erich Pfeffer vezérőrnagy első hivatalos látogatásán Somogyi János alezredes, a PRT parancsnoka tájékoztatást adott a magyar kontingens eddig elvégzett feladatairól, Baghlan tartomány biztonsági helyzetéről, illetve a folyamatban lévő CIMIC- és egyéb fejlesztési projektekről. Szó volt a tartományt jelenleg sújtó katasztrófáról és az árvízvédekezéshez nyújtott magyar segítségről.

A találkozón az MH PRT parancsnoka – dr. Nyerki József politikai tanácsadóval közösen – az átmenettel (transition) kapcsolatos magyar álláspontot ismertette. Erich Pfeffer ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az átalakítás egyik kulcseleme a stratégiai kommunikáció. Fontos, hogy az afgán emberek megértsék az átmenet szükségességét. Kiemelten fontosnak tartotta ezeknek az üzeneteknek a közös kidolgozását és koordinált terjesztését.

A tárgyaláshoz csatlakozott Monshi Abdul Majid tartományi kormányzó is, aki elismeréssel beszélt a nemzetközi erők, valamint az afgán csapatok sikeres együttműködéséről. Kiemelte a magyar PRT szerepét ebben az együttműködésben és az átmenettel kapcsolatos munkák előkészítésében. „E közös munka és szoros koordináció nagyban megkönnyíti majd az átmenetet a tartományban. Az afgán emberek számára fontos a stabilitás, ami erős kormányzat nélkül nem valósulhat meg" – hangsúlyozta a kormányzó.

A látogatás végén Erich Pfeffer vezérőrnagy megjegyezte: bár a magyar PRT relatíve kicsi szervezet, munkája komoly hozzájárulás az RC N és ezen keresztül az ISAF-csapatok tevékenységének pozitív megítéléséhez Baghlan tartományban!

1595935211

 (MH PRT-12 sajtótiszt)