Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közbiztonsági nyílt nap Hódmezővásárhelyen

Szöveg: Sebők Szilvia |  2012. május 2. 13:42

Közbiztonsági nyílt napot szervezett a napokban a hódmezővásárhelyi rendőrkapitányság a kistérség óvodái és általános iskolái részére. A rendezvényen – amelyet Lázár János polgármester, valamint dr. Lukács János rendőr dandártábornok, Csongrád megye rendőrfőkapitánya nyitott meg – az MH 5. Bocskai István Lövészdandár is aktívan részt vett.

A nyílt napot eredetileg a Hódtói Sportcentrumba tervezték, azonban az esős időjárás miatt a Kaszap utcai sportcsarnok lett a végleges helyszín. Az érdeklődők megtekinthették a rendőrség, a honvédség, a mentőszolgálat és a tűzoltóság járműveit, eszközeit és felszereléseit, a gyerekek pedig játékos ügyességi, fizikai és logikai feladatokat oldhattak meg. A versenyeket öt különböző állomáson bonyolították le.

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi Humánszolgáltató Irodájának munkatársai kézműves-foglalkozásokkal várták a gyerekeket, a kisebbek az anyák napjára is készíthettek meglepetést. Az alakulat katonái különböző harci eszközökkel vonultak ki a helyszínre, ahol bemutatókat tartottak az érdeklődők számára.

 
Fotó: Medgyesi Arnold