Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Francia nyelvtanfolyam Székesfehérváron

Szöveg: Mátyás Andrea |  2011. július 11. 9:27

A francia kormány felajánlásaként, az elmúlt években megkezdett képzések folytatásaként, lehetőség nyílik a Magyar Honvédség személyi állománya számára francia nyelvtanfolyamokon való részvételre.

1595921562
A Székesfehérváron induló 200 órás, kezdő szintű tanfolyam technikai megbeszélése, illetve a további feladatok és lehetőségek egyeztetése érdekében tett látogatást a minap Merdaci Alexis ezredes, francia véderő attasé, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezrednél.

Dr. Révész Gyula mérnök ezredes, az alakulat parancsnoka kitűnő lehetőségként értékelte a francia nyelv oktatásának bevezetését, különös tekintettel a jelenlegi szűkös anyagi lehetőségek közepette, hiszen katonái látják el – egyéb feladatok mellett – műveleti területeken a híradó, informatikai és információvédelmi beosztásokat. Ezért a kétoldalú megbeszélésen a francia nyelv népszerűsítése mellett különös hangsúllyal esett szó a magyar katonák missziós teljesítése során az újabb idegen nyelv elsajátításáról, a mind teljesebb kommunikáció érdekében.

Merdaci ezredes arra is kíváncsi volt, hogy milyen tapasztalatokkal rendelkeznek az alakulat katonái a francia nyelv terén, és milyen az érdeklődésük a francia kultúra iránt?

A közvetlen hangulatú megbeszélés eredményeként az augusztus 22-től induló nyelvtanfolyamon 10 fő vehet részt az MH Összhaderőnemi Parancsnokság, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred, az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj, az MH 54. Veszprémi Radarezred, az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ, az MH Bakony Harckiképző Központ, valamint az MH 25. Klapka György Lövészdandár állományából.

Fotó: Tósoki Attila