Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Futással zárták a felkészítést

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Rácz Tünde |  2023. február 17. 7:59

Úgynevezett alakzatfutással zárták az „Acélkocka” Alap Altiszti Tanfolyamot Szentendrén. A február 16-i, tíz kilométeres futáson Kovács Róbert törzszászlós, az MH Haderőmodernizációs és Transzformációs Parancsnokság vezénylőzászlósa is részt vett.

Az MH Altiszti Akadémia laktanyájából induló közösségi futás célja az volt, hogy rámutasson a rendszeres testmozgás és sportolás fontosságára, hiszen az állóképesség növelése az altisztképzésben elengedhetetlen, de emellett az egészség megőrzésében is nagy jelentősége van. A rendezvényen elhangzott: a honvédség és a sport nem áll távol egymástól, egy erős honvédség építéséhez kiváló hátteret adhat egy aktívan sportoló társadalom. A sportoló és a katona is a hazáját szolgálja, mindannyian keményen készülnek a megmérettetésre, hogy aztán felelősségteljesen tudják végrehajtani feladataikat.

A futáson résztvevő altisztjelöltek közös bemelegítés után vágtak neki a távnak, amit a városon belül előre meghatározott útvonalon, a kerékpárút mentén teljesítettek. Az alakzatot Kovács Róbert törzszászlós vezette.

RT1_4564

A kurzust záró alakzatfutásra már a tanfolyam során megkezdték a felkészülést a résztvevők: először háromezer métert futottak, majd hetente ötszáz méterrel növelték a távot, hogy mindenki le tudja győzni a saját korlátjait. A futás és a rendszeres sport is segítette a tanfolyam hallgatóinak összekovácsolását.

Az Alap Altiszti Tanfolyamot követően kezdődik az altisztjelöltek szakmai felkészítése, ami a július 15-ei altisztavatással zárul.