Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Gátőrfutáson a győri katonák

Szöveg: Miklós Máté főtörzsőrmester | Fotó: Sályi Gergő hadnagy |  2022. április 12. 16:54

Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonái is részt vettek az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság által rendezett gátőrfutáson április 12-én, Győrben.

7

Az immár hetedik alkalommal megrendezett sporteseményt járványügyi okokból - a tavalyi évi eseményhez hasonlóan - idén is virtuális formában szervezték meg. Március 22-től, a víz világnapjától egészen április 22-ig, a Föld napjáig jelentkezhetnek az érdeklődők. A sportesemény célja, hogy közösségi futóteljesítményként 2022 kilométer összesített távot teljesítsenek a résztvevők a gátőrök tiszteletére.

1

A Magyar Honvédség katonái számára elengedhetetlen a megfelelő fizikai állóképesség fenntartása, ugyanakkor az ezred kötelékfutásoknak remek közösségformáló és közösségösszetartó szerepük is van. Így Németh József, az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatójának megkeresésére szinte magától értetődően csatlakozott az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred ehhez a nagyszerű sportrendezvényhez, amely méltó módon jelképezi a két szervezet között meglévő amúgy is kiváló kapcsolatot, amelyet a múltban több természeti kihívás közös kezelése is kovácsolt, erősített.

Az alakulat katonái ezalkalommal kötött alakzatban, Könczöl Ferenc ezredes, parancsnok vezetésével futották le a hat és fél kilométeres távot, jelentősen hozzájárulva a szervezők által kitűzött kilométer-cél eléréséhez.

Címkéksport