Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Haderőfejlesztés, kratochvilos növendékek és tartalékosok

Az elmúlt hét kiemelt cikkei

Szöveg: honvedelem.hu |  2022. március 7. 8:39

Összeállításunkban az elmúlt hét kiemelt cikkeit olvashatják.

Benkő Tibor: „Hazánk csak akkor lesz, ha lesznek, akik megvédik”

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program eddigi eredményeiről, az aktuális biztonsági helyzetről, valamint az orosz-ukrán háború hazánkra és a Magyar Honvédségre gyakorolt hatásairól beszélt Benkő Tibor honvédelmi miniszter március 5-én, Jánoshalmán tartott tájékoztatójában.

A teljes cikk itt érhető el.

cikk_1

Mit jelent kratochvilos növendéknek lenni?

A debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium minden félévben „Kiváló Kollégista” címmel jutalmazza azokat a növendékeket, akik elérik a 4,50-es tanulmányi átlagot, emellett magatartásuk, szorgalmuk és a közösségért végzett munkájuk is példás. Erről a címről, valamint a kratochvilos diákok mindennapjairól Géczi Mariannával, az intézmény közismereti igazgatóhelyettesével, Szilágyi József hadnaggyal, az iskola oktatójával, valamint három, az elismerést elnyert növendékkel beszélgettünk.

A teljes cikk itt érhető el.

cikk_2

Apa-fia páros a Csongrád-Csanád megyei zászlóaljnál

Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 46. Heim Géza Területvédelmi Zászlóalj (2. TVE 46. TVZ) a 2018. október elsejei megalapítása óta Csongrád-Csanád megyében több száz tartalékos katona kiképzését hajtotta végre, de most fordult elő első alkalommal, hogy egy apa-fia páros közösen vállalta a haza szolgálatát önkéntes tartalékosként.

A teljes cikk itt érhető el.

cikk_3
Címkékhonvédelem