Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hadgyakorlattal ünnepeltek

Szöveg: honvedelem.hu / magyarszo.com |  2011. február 14. 17:22

Az államiság és a szerbiai katonaság napja, vagyis február 15-e alkalmából Slavica Đukić-Dejanović, a Szerbiai Képviselőház elnöke minden szerbiai állampolgárnak gratulált. A február 13-án kezdődő ünnepségsorozattal kapcsolatban az elnök kifejtette: világszerte minden polgár úgy szereti az országát, hogy egyformán ünnepli annak múltját és építi jövőjét.

Az államiság és a szerbiai katonaság napja alkalmából vasárnap a szerb hadsereg mintegy ezer tagja mutatott be hadgyakorlatot. A rendezvény megnyitóján részt vett Boris Tadić államfő, Dragan Šutanovac védelmi miniszter és Ivica Dačić belügyminiszter, valamint Miloje Miletić vezérkari főnök is.

Az Ušće 2011 elnevezésű hadgyakorlaton a szerbiai haderő speciális egységei, a folyami flotta, a légierő és a légvédelem, a katonarendőrség és az ABHO (nukleáris-biológiai-kémiai-védelem) alakulatainak tagjai vettek részt. Először mutatkozott be nyilvánosan az a három alakulat, amelyek fel lettek készítve az ENSZ békemisszióiban való részvételre: a motorizált gyalogsági alakulat, a katonarendőrség és az ABHO.

 
 

 
Fotó: www.daylife.com